Aktuelno

Zašto pozvati Helpline? – savjet psihologa

By 20/08/2019 No Comments

U svijetu  u kojem djeca provode vrijeme u digitalnom okruženju važno je da im pomognemo kako da ispravno i sigurno koriste digitalnu tehnologiju. Nesmotrene radnje poput slanja golišavih fotografija i filmova, zastrašivanja, slanja uznemiravajućih poruka, postavljanja slika samopovrjeđivanja mogu biti znak da je dijete u opasnosti.

Helpline- Sigurni telefon, djeci, mladima i roditeljima je prvo mjesto na koje se možete obratiti za stručnu pomoć i podršku. Kroz razgovor s psihologom ćete osjetiti emocionalno rasterećenje, jasnije vidjeti  problem te otkriti djelotvornije načine suočavanja sa istim. Ovisno o problemu, nakon pružanja podrške i savjetovanja, nudimo informacije kome se možete obratiti za dalju pomoć

Možete nas dobiti potpuno besplatno, s bilo kojeg telefona.

Informacija da ste zvali neće biti vidljiva na listingu telefonskog računa što znači da je vaš poziv siguran.

Razgovor može biti anoniman bez davanja ličnih podataka.?

Sve što kažete našem savjetniku psihologu na sigurnom telefonu je strogo povjerljivo.

Ako ste bili žrtva nasilja veoma je važno razgovarati s osobom od povjerenja. Mi smo tu da vam pomognemo. Možete nas nazvati  na broj 080022323 ili poslati mail na podrska@sigurnodijete.ba. Linija za pomoć i podršku će odgovoriti na potrebu djeteta i roditelja za zaštitom i sigurnosti u digitalnom okruženju. Više informacija na www.sigurnodijete.ba.