Aktuelno

SIGURNO DIJETE RASPISUJE ONLINE TAKMIČENJE ZA IZRADU KRATKIH VIDEA NA TEMU „Online sigurnost tokom pandemije“

By 09/06/2021 No Comments

MFS-EMMAUS RASPISUJE ONLINE VIDEO TAKMIČENJE

„Online sigurnost tokom izolacije zbog COVID pandemije“

ZA IMPLEMENTACIJU IDEJA PROMOCIJE SPRJEČAVANJA SVIH OBLIKA NASILJA NAD DJECOM

Projekt: “Sprječavanje nasilja usmjerenog prema djeci kroz jačanje profesionalnih kapaciteta i edukacije djece o prevenciji nasilja u Bosni i Hercegovini”

Međunarodni forum solidarnosti- EMMAUS je jedna od najvećih samoodrživih domaćih nevladinih organizacija koja preko 20 godina radi na sprječavanju trgovine ljudima i ilegalnih migracija, prevencije svih oblika nasilja nad djecom, te zloupotrebe djece u digitalnom okruženju. MFS-EMMAUS je član Konzorcijuma za zaštitu djece u Bosni i Hercegovini, zajedno s organizacijama UNICEF i Save the Children.  U nastavku projekta “Sprječavanje nasilja usmjerenog prema djeci kroz jačanje profesionalnih kapaciteta i edukacije djece o prevenciji nasilja u Bosni i Hercegovini” koji MFS-EMMAUS implementira uz podršku UNICEF-a i Vlade Švedske, planiran je nastavak edukativnih i promotivnih aktivnosti, kako bi se djeca, roditelji i svi ostali građani educirali o različitim oblicima nasilja, prevencije i prijavljivanja istog. Jedna od aktivnosti predviđena projektom je nagradno online video takmičenje  na temu „Online sigurnosti tokom izolacije zbog COVID pandemije“.

USLOVI TAKMIČENJA

Pozivamo te da svojim video ideajama prikažeš smiješne situacije sa kojima se djeca i mladi susreću tokom izolacije, online nastave ili druženja u online okruženju. Potrebno je da posjetiš stranicu www.sigurnodijete.ba, proučiš sadržaj i da u video uklopiš neki od elemenata stranice. Video ne smije trajati duže od 90 s i mora biti snimljen mobitelom.

Tri najbolja videa osvojit će nagrade i to:

Prvo mjesto – GO Pro kamera

Drugo mjesto – laptop

Treće mjesto –  mobitel

Četvrto mjesto – smartwatch

Peto mjesto – smartwatch

Kako ide nagradni takmičenje?

  1. Registruj se na Woobox  i dostavi pismene salglasnosti roditelja za sudjelovanje kao i za objavu i korištenje videa u kampanji/takmičenju na e-mail sarajevo@-mfs-emmaus.ba  najkasnije do 6.6.2021.;
  2. Postavi video na Woobox 15.6.2021. do 23:59. ;
  3. Predselekcija – komisija od 5 članova pregledat će videa kako bi utvrdili ispunjavaju li kriterije i odabrati videa za online glasanje najkasnije do 6.2021.;
  4. Glasanje zajednice– Tvoj video bit će dostupan javnosti putem Woobox-a i za njega će se moći glasati u periodu 20-25.6.2021.;
  5. Odabir komisije – komisija rangira 15 videa sa najviše glasova i odabire 5 nagradnih i 10 utješnih;
  6. Proglašenje pobjednika – ukupan broj bodova određuje se na osnovu bodova komisije (koja će ocjenjivati kreativnost, sadržaj i produkciju) i glasova javnosti. Tri videa koja imaju najveći broj bodova osvojit će nagrade. Objava pobjednika bit će najkasnije do 30.6.2021. na Facebook i web platformi sigurnodijete.ba, a nagrade će im biti uručene poštom ili lično preuzimanje.

 

ORGANIZATOR TAKMIČENJA

Međunarodni forum solidarnosti- Emmaus (MFS-EMMAUS)

Paromlinska 10

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 33 263 385

sarajevo@mfs-emmaus.ba

DETALJI NAGRADNOG TAKMIČENJA

Takmičenje se organizira pod nazivom Online sigurnosti tokom izolacije zbog COVID pandemije“ (MOŽDA SMISLITI NEKI LJEPŠI PRIMAMLJIVIJI NAZIV) i namijenjeno je mladima uzrasta 13-18 godina sa koji žive u Bosni i Hervegovini. Takmičenje se organizira na aplikaciji Woobox i na internet platformi www.sigurnodijete.ba, a zainteresirani se prijavljuju na pomenutoj platformi uz dostavu saglasnosti roditelja za učešće i saglasnost za objavu videa i korištenje na sarajevo@mfs-emmaus.ba.

Nagradno takmičenje otvoreno je u periodu od 29.5.2021. do 25.6.2021.godine, uključujući granične datume.

Ukoliko učesnici odustanu od učešća, dužni su da o tome pismeno obavijeste Organizatora.

NAGRADE

Nagradni fond iznosi ukupno 1.500 KM biće raspoređen na pet dobitnika rangirana prema ocjenama komisije i glasanjem javnosti:

  • Prvorangiranom dodjeljuje Go Pro kamera;
  • Drugorangiranom dodjeljuje laptop;
  • Trećerangiranom dodjeljuje mobitel;
  • Četvrtorangiranom smart watch;
  • Petorangiranom smart watch.

Bit će dodijeljeno i 10 utješnih nagrada.

DISKVALIFIKACIJA IZ TAKMIČENJA

Učesnici koji su prilikom prijavljivanja na takmičenje pružili netačne podatke gube pravo na dalje učešće, odnosno dodjelu nagrade ako je u međuvremenu osvoje. Lica koja su dala netačne ili tuđe podatke isključivo su odgovorna za takvu zloupotrebu podataka. Korišćenje bilo kakve vrste kompjuterskog koda, virusa, ili bilo čega što može ometati, onemogućiti, nanijeti štetu ili zloupotrijebiti glasanje je zabranjeno. Takvi postupci mogu dovesti do eliminacije učesnika iz daljeg takmičenja i/ili zabranu glasanja onog ko je navedena pravila prekršio. Ako se procijeni ili posumnja da neki od učesnika na bilo koji način učestvuju u neorganskom generisanju glasova (nagle promjene broja glasova, bilo kakve naznake prevarnih postupaka), Organizator zadržava pravo da ih diskvalifikuje iz takmičenja i zanemari njihove glasove bez daljeg obrazloženja.

 

SAGLASNOST SA PRAVILIMA

Na takmičenju ne mogu učestvovati Organizatori Konkursa, kao i najbliži srodnici ovih lica. Učesnici koji učestvuju na takmičenju nemaju pravo zahtijevati drugačije nagrade ili nagrade u višim iznosima od onih koje su navedene u ovim Pravilima.

 

PROMOCIJA I ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Učešćem na takmičenju učesnici su saglasni da se njihovi lični podaci mogu objaviti na internet platformi www.sigurnodijete.ba, kao i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube.

Pravila o privatnosti

Učestvovanjem na takmičenju podrazumijeva se da je Učesnik dao sljedeću izjavu u smislu propisa o zaštiti podataka o ličnosti: “Saglasan/saglasna sam i ovlašćujem Organizatora Konkursa da moju fotografiju, video, podatke koje sam dostavio/dostavila za takmičenje, kao i moje podatke koji se u smislu Zakona  smatraju ličnim podacima, može koristiti samo u svrhu i za potrebe sprovođenja takmičenja, objavljivanja pobjednika takmičenja, za vrijeme trajanja takmičenja i do okončanja postupka dodjele nagrada pobjedniku i da ih u druge svrhe ne može koristiti“.

Principi obrade ličnih podataka prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka BiH

Kontrolor je obavezan da:

  1. a) lične podatke obrađuje na pravičan i zakonit način;
  2. b) lične podatke koje prikuplja za posebne, izričite i zakonite svrhe ne obrađuje na bilo koji način koji nije u skladu s tom svrhom;
  3. c) lične podatke obrađuje samo u mjeri i obimu koji je neophodan za ispunjenje određene svrhe;
  4. d) obrađuje samo autentične i tačne lične podatke, te da ih ažurira kada je to potrebno;
  5. e) lične podatke koji su netačni i nepotpuni, s obzirom na svrhu zbog koje su prikupljeni ili se dalje obrađuju, izbriše ili ispravi;
  6. f) lične podatke obrađuje samo u vremenskom periodu koji je neophodan za ispunjenje svrhe u koju su podaci prikupljeni;
  7. g) lične podatke čuva u formi koja dopušta identificiranje nosioca podataka ne duže nego što je to potrebno za svrhu u koju se podaci prikupljaju ili dalje obrađuju;
  8. h) osigura da se lični podaci koji su prikupljeni u različite svrhe ne objedinjuju ili kombiniraju.

AUTORSKA PRAVA

Učešćem na konkursu, smatraće se da je učesnik dao automatski i sljedeću izjavu: „Saglasan/a sam da svi proizvodi koji nastanu kao rezultat nagradnog takmičenja  mogu biti korišteni u edukativne i promotivne svrhe od strane MFS-EMMAUS-a, kao suvlasnika autorskih prava”.

ODGOVORNOST

Organizator se ne smatra odgovornim i neće snositi odgovornost za bilo kakve posljedice, ako internet platforma www.sigurnodijete.ba privremeno bude van funkcije uslijed tehničkih problema.

PREKID TAKMIČENJA

Takmičenje se može prekinuti jedino u slučaju nepredviđenih okolnosti, o čemu će učesnici odmah biti obaviješteni putem pismenog obavještenja na internet platformi www.sigurnodijete.ba, gdje će biti objavljenje infromacije o novim datumima konkusa.

 

PRAVO IZMJENE OPĆIH PRAVILA TAKMIČENJA

Organizator zadržava pravo da u bilo koje vrijeme, iz opravdanih razloga, izvrši izmjene Pravila ovog Konkursa, uz obavezu da takve izmjene bez odlaganja objavi na internet platformi www.sigurnodijete.ba.