Aktuelno

Posjeta osnovnoj školi “Bristovi” u Bugojnu

By 25/02/2021 No Comments

Tim Centra za sigurni internet je 24.02.2021. godine posjetio divnu OŠ “Bristovi” u Bugojnu i prisustvovao dodjeli nagrada za najbolje likovne i literarne radove na temu „Stop vršnjačkom nasilju!“.

Takmičenje je sprovedeno u okviru implementacije pobjedničke ideje Nagradnog konkursa koji MFS-EMMAUS/Centar za sigurni internet sprovodi u sklopu projekta “Sprječavanje nasilja usmjerenog prema djeci kroz jačanje profesionalnih kapaciteta i edukacije djece o prevenciji nasilja u Bosni i Hercegovini” uz podršku UNICEF-a i Vlade Švedske.

Ekipa OŠ Bristovi na čelu sa pedagogicom Sadinom Đogić vrijedno radi na realizaciji ove veoma bitne ideje za sprječavanje nasilja nad djecom, u okviru koje je pored ovog takmičenja održala veliki broj radionica za djecu, roditelje i nastavnike. U izvođenje radionica su također bili uključeni vršnjački edukatori koji su također dali svoj doprinos u snimanju i fotografisanju čitavog procesa realizacije ovog značajnog projekta.

Djeca su pokazala izuzetan interes i kreativnost na navedenom takmičenju, te su kroz pisanje i crtanje izrazili svoje osjećaje i stavove, koji su nosili poruke mira, zajedništva i stvaranje budućnosti bez nasilja. Ovim putem želimo još jednom da im čestitamo na učešću i osvojenim nagradama i ohrabrimo ih da u budućnosti učestvuju u ovakvim inicijativama.

Ovim putem se također zahvaljujemo pedagogici, direktorici i ostatku divnog osoblja ove škole koji su nas ugostili u njhovoj školi i pokazali kako se uz malo truda i inicijative mogu pokrenuti pozitivne promjene u zajednici.