Aktuelno

Instagram predstavlja nove sigurnosne alate za tinejdžere

By 11/12/2021 No Comments

Instagram uvodi novi skup sigurnosnih postavki namijenjenih svojim najmlađim korisnicima i njihovim roditeljima.

Oni uključuju alate koji pomažu korisnicima da upravljaju koliko vremena provode u aplikaciji, postavljaju ograničenja i na neželjene interakcije s odraslima i na izloženost osjetljivom sadržaju te nude neobavezni roditeljski nadzor nad dječjim računima.

Instagram, koji je u vlasništvu Mete (bivši Facebook), bio je pod intenzivnim ispitivanjem otkako je zviždač otkrio interno istraživanje koje pokazuje da aplikacija može naštetiti korisnicima, uključujući pogoršanje problema sa slikom tijela i druge zabrinutosti za mentalno zdravlje nekih tinejdžerica.

“Ponosan sam što je naša platforma mjesto gdje tinejdžeri mogu provoditi vrijeme s ljudima do kojih im je stalo, istraživati ​​njihove interese i istraživati ​​tko su”, napisao je Mosseri u blogu u utorak najavljujući nove postavke. “Želim biti siguran da tako i ostane, što prije svega znači da ih zaštitimo na Instagramu. Nastavit ćemo istraživati, savjetovati se sa stručnjacima i testirati nove koncepte kako bismo bolje služili tinejdžerima.”

Iz ove komapnije kažu da će roditelji i staratelji moći vidjeti koliko vremena njihova djeca provode na Instagramu i postaviti dnevna vremenska ograničenja. Korisnici mlađi od 18 godina također će moći obavijestiti svoje roditelje ili staratelje kada prijave probleme poput maltretiranja ili uznemiravanja od strane drugih korisnika. Međutim, da bi roditelji mogli koristiti ove alate, njihova djeca se moraju uključiti.

Kompanija također stvara “obrazovno središte” za roditelje s tutorijalima o tome kako koristiti Instagram i savjetima o razgovoru o društvenim medijima sa svojom djecom. Te će opcije biti dostupne od marta.

Izvor: socialmediatoday.com