Aktuelno

Dvodnevna radionica za predstavnike medija o etičkom izvještavanju o slučajevima trgovine ljudima i seksualnog nasilja nad djecom u digitalnom okruženju koju organizuje

By 30/06/2021 No Comments

Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS (MFS-EMMAUS) organizira dvodnevnu radionicu za predstavnike medija o etičkom izvještavanju o slučajevima trgovine ljudima i seksualnog nasilja nad djecom u digitalnom okruženju koju organizuje. Radionica će se održati 05. i 06.07.2021. godine u „Garden City“ hotelu u Konjicu.

Mediji su ključni za podizanje svijesti opće populacije o trgovini ljudima i seksualnog nasilja nad djecom u digitalnom okruženju i predstavnici medija trebaju prepoznati svoju ulogu, značaj i utjecaj na zaštitu tamo gdje njihovo neprimjereno izvještavanje može imati ozbiljne posljedice za žrtve, njihove porodice, sistem socijalne zaštite, vladu i društvo u cjelini.

Jedan od ciljeva radionice je informirati predstavnike medija o oblicima trgovine ljudima i nasilja u digitalnom okruženju, a kroz praktične primjere će se predstavnici medija upoznati i podsjetiti o odgovornom izvještavanju o slučajevima žrtava navedenih krivičnih djela te na koje elemente je potrebno posebno obratiti pažnju.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se za učešće možete putem ovog linka ,najkasnije do 02.07.2021. godine do 12 h.

Troškove prijevoza, smještaja, obroka i osvježenja tokom ove aktivnosti snosi organizator, dnevni red i radni materijal za radionicu biće dostavljeni prijavljenim učesnicima.