Aktuelno

Dan sigurnijeg interneta 2023

By 01/02/2023 No Comments

Kao i prethodnih godina i ovaj put vas pozivamo da se pridružite inicijativi i obilježavanju Dana sigurnijeg interneta u Bosni i Hercegovini.

Ova godina je jubilarna jer obilježavamo 20 godina da se u Bosni i Hercegovini, na inicijativu Centra za sigurni internet, radi na tome da zajedno učinimo Bosnu i Hercegovinu sigurnijim mjestom za svu djecu!

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2023. godine realiziraće se kroz takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine na temu sigurnosti na internetu. Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje digitalnih tehnologija, koji će biti dostupan putem web platforme Centra za sigurni internet www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2023, dana 7. februar/veljača, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja. Pobjednici i osvojene nagrade će biti objavljeni na stranici Centra za sigurni internet.