Aktuelno

Dan Sigurnijeg Interneta 2023  (SID2023) – JOŠ SAMO 2 DANA!!!

By 05/02/2023 No Comments

Draga djeco,

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Europske komisije globalno obilježava već dugi niz godina u cilju promovisanja sigurnog i odgovornog korištenja interneta i drugih digitalnih tehnologija. Tom prilikom vas pozivamo da nam se pridružite i skupa sa milionima druge djece šitom svijeta udružite snage i pomognete da internet učinimo sigurnijim mjestom za sve vas, mjestom gdje cemo bez straha učiti, igrati se i osjećati sigurno.

Dan sigurnijeg interneta 2023 (SID 2023) ove godine će se obilježiti pod sloganom „Zajedno za bolji internet” (“Together for a Better Internet”) dana 7. februar/veljača 2023. godine.

Za više informacija zapratite naše Facebook, Instagram i Web profile, pročitajte korisne informacije i spremite se na vrijeme za kviz znanja, te osvojite vrijedne nagrade. Ne zaboravite da je kviz anoniman (samo cete vi znati sigurnosni KOD na osnovu kojeg se prijavite) i da istom možete pristupiti neograničen broj puta, sve dok ne osvojite 80% ili više tačnih odgovora kako biste imali šansu osvojiti vrijedne nagrade.

Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje digitalnih tehnologija, koji će biti dostupan putem web platforme Centra za sigurni internet www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2023, dana 7. februar/veljača, od 09:00 do 19:00 sati.