Aktuelno

BAN III Regionalna konferenciji o značaju Nacionalnih izvjestitelja i Ekvivalentnih mehanizama za trgovinu ljudima ljudima

By 13/03/2020 No Comments

Kao  predstavnik Bosne i Hercegovine, partnerske zemlje regionalnog projekta BAN III – Balkans Act Now koji je podržala Evropska komisija, MFS-EMMAUS predvodi BiH delegaciju koja učestvuje na konferenciji u Beogradu, Republika Srbija, 12. i 13. marta 2020. godine, kako bi se: a) napravio pregled stanja aktivnosti sprečavanja trgovine ljudima u svakoj od partnerskih zemalja; b) predstavili nalazi pilot izvještaja iz partnerskih zemalja; c) pojačale aktivnosti zagovaranja za uspostavljanje institucije nacionalnog izvjestitelja za trgovinu ljudima; i d) predstavili razvijeni državni mehanizmi monitoringa politika i postupanja institucija i drugih aktera sa žrtvama trgovine ljudima u svakoj od partnerskih zemalja u regiji.

BiH BAN III delegaciju koja će predstaviti stanje i trenutni napredak u gore navedenoj oblasti čine: Amela Efendić – Šef ureda MFS-EMMAUS Sarajevo, Hajrija Muftić Hadžiomerović- Koordinatorica  radne grupe,  Eneid Hasanović – stručnjak iz oblasti/magistar politologije, i Elmedin Muratbegović, autor pilot izvještaja/Univerzitet u Sarajevu, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Balkan Act Now III